Logo Art Decor
Volg ons ook via:
Taalkeuze:

RESTAURATIE VAN SCHILDERIJEN

RESTAUREREN van een dierbaar of kostbaar schilderij vraagt om VAKWERK! Het is geen werk voor beunhazen.

Soms noemen bedrijven zich restaurator, zonder daarvoor de juiste opleiding genoten te hebben. Restauratiewerk kan echter niet zonder een degelijke opleiding! Een verkeerde diagnose en uitvoering kunnen rampzalig zijn voor uw schilderij. Bij Art-Decor bent u aan het juiste adres voor al uw vakkundig restauratiewerk, degelijk geschoold en toch niet duur. Dit bedrijf heeft ruim 26 jaar ervaring in restauratiewerk voor bedrijven, instellingen en particulieren, incl. het restaureren van schilderijen. Randolph Algera  volgt regelmatig (universitaire) nascholing voor de nieuwste technieken en inzichten. Algera vertegenwoordigt een vrij unieke combinatie in Nederland: hij is een degelijk opgeleide restaurator, galeriehouder èn een academisch geschoolde kunstenaar. Uw schilderijen en restauratiewerken verdienen vakkundige behandeling!
Bel met Randolph Algera: 06 533 788 51 of mail met info@autrevue.nl en vraag een offerte.

 

Schilderij restaureren
Een schilderij restaureren doe je niet zo maar. Eerst kijken we hoe de staat van het werk is en soms overleggen we met andere restaurateurs wat de beste aanpak is. Als het voor ons duidelijk is wat er gedaan moet worden en hoeveel tijd het in beslag gaat nemen, geven wij doorgaans een offerte. Dan is het aan de klant om te besluiten of wij mogen over gaan tot restauratie.

 

Schilderij schoonmaken

Schilderijen kunnen schoon gemaakt worden en voorzien van nieuwe vernis. Vaak zijn schilderijen erg vies door nicotine of rook van een open haard. Als dit er eenmaal af is, zie je vaak al een groot verschil. De volgende stap bij het schilderij restaureren is de vernis verwijderen. De vernis is soms sterk vergeeld. Als het er eenmaal af is komt er soms een kraakheldere blauwe lucht onder vandaan. Prachtig om te zien.

 

Bedoeken

Een schilderij dat in zeer slechte staat verkeert of waar een scheur in zit, kunnen we bedoeken. Dan wordt er een nieuw doek achter gezet, zodat het geheel weer stevigheid krijgt. Eventuele ontbrekende plekken of beschadigingen kunnen we retoucheren. Retoucheren wordt gedaan op een retoucheer laag zodat bijgewerkte plekjes later ooit weer verwijderd kunnen worden als er nieuwe inzichten of problemen met het schilderij mochten ontstaan.

 

 

 Terug naar overzicht